Priština: Privatizacija i u Srbiji

Beograd -- Kosovska agencija za privatizaciju najavila da će i imovina kosovskih društvenih firmi koja se nalazi u centralnoj Srbiji biti na listi za privatizaciju.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Kosovska agencija za privatizaciju, ovo je saopštila reagujući na izjavu Olivera Ivanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju da Srbija treba da spreči privatizaciju na severu Kosova.

U ovoj kosovskoj instituciji su sopštili je da nije prvi put da se privatizacija sprovodi u severnom delu Kosova i kako prenosi kosovska televizija, dodali da će i "imovina kosovskih društvenih firmi u Srbiji uskoro biti na listi za privatizaciju".

Kako za B92 kaže Oliver Ivanović ova izjava je čisto političke prirode i nema nikakvog utemeljenja u realnoj situaciji.

"Postoje firme sa Kosova kao što su Orvin iz Orahovca ili Feronikl iz Glogovca koje imaju imovinu i u užoj Srbiji. E sada oni ovom izjavom najavljuju da će privatizovati i delove tih preduzeća koji se nalaze u užoj Srbiji. Međutim, i sprovođenje privatizacije na Kosovu je bilo potpuno nelegalno a neko sprovođenje privatizacije u centralnoj Srbiji je besmisleno i nemoguće", kaže Ivanović.

On je naglasio da očekuje da naredna vlada zauzme jasan stav povodom privatizacije na Kosovu i nabrojao mere koje ona treba da preduzme.

"Tu pre svega mislim da Vlada javnim oglašavanjem obavesti javnost o nelegalnosti privatizacije na Kosovu a zatim i da u taj proces uključi i međnarodne sudske institucije", zaključuje Ivanović.

Vesti

strana 1 od 9306 idi na stranu