Đelić: Briga da, ali panika ne

Nova vlada, ko god je činio, moraće do leta da predloži rebalans budžeta, koji će u velikoj meri morati da uvaži preporuke Fiskalnog saveta, kaže Božidar Đelić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

13:38

Default images

"Nema razloga za paniku, ali ima za brigu", rekao je poslanik koalicije "Izbor za bolji život" i dodao da su devizne rezerve uvek od 5. oktobra rasle, a sada počinju da opadaju.

Đelić je nakon konstitutivne sednice najvišeg zakonodavnog tela izjavio da je potreban društveni dogovor kako teret krize ne bi pao na najsiromašnije građane. On je naglasio da takav dogovor oko upodobljavanja javnih finansija Srbije i štednje treba da postignu parlamentarna većina, sindikati i poslodavci ukoliko je moguće i pre formiranja vlade, a koji će zaštiti najugroženije.

Đelić je rekao da bi nova vlada u samom startu trebalo da krene sa konkretnim merama i da po pitanju štednje počne od sebe.

On je predložio da bi tako trebalo zabraniti da delegacije Srbije u inostranstvu imaju više od dve do tri člana, da treba ukinuti dnevnice, jer mnogi samo zbog njih putuju u okviru tih delegacija, a predložio je i zabranu odsedanja u hotelima koji imaju više od tri zvezdice, osim za predsednika i premijera Srbije.

Đelić je ponovio da se nakon formiranja buduća vlada mora boriti protiv nezaposlenosti, siromaštva i korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: