Borba brokera za akcionare Telekoma

Pojedina udruženja i sindikati traže od svojih članova da zaključe ugovore sa tačno određenim bankama radi predstojećih trgovanja akcijama Telekoma.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.05.2012.

17:22

Default images

Komisija za hartije od vrednosti saopštila je da je ovlašćenim bankama već poslala pismene opomene.

Udruženje akcionara Telekoma je pre godinu i po dana sklopilo sa Vojvođanskom bankom sporazum o zastupanju. Prema rečima predsednika Udruženja, Miroslava Joksimovića-tu nema ničeg nezakonitog.

Međutim, Udruženje nema koristi od tog ugovora, dok bi akcionari mogli da imaju, rekao je Joksimović. On je dodao da je to Udruženje neka vrsta humanitarne organizacije, koje brine o interesima zaposlenih.

''Banka ne može telefonom da zove svakog akcionara, ali ima pravo da zove sve članove Udruženja akcionara, a izgleda da je to najveći problem", kaže on.

Svaki akcionar je potpisao pristupnicu Udruženju na kojoj piše da Vojvođanska banka može da ga pozove.

Osim toga, kako kaže, svako može da izabere brokersku kuću koja mu odgovara i da se to ne postavlja kao uslov članovima Udruženja, niti je uslov da se ispišu iz Udruženja ako prihvate drugog brokera.

"Sa Vojvođanskom bankom smo potpisali, jer su dali bolje uslove od drugih, a takođe su pobedili na tenderu za Telekom za korporativnog agenta", objasnio je Joksimović i naglasio da je jedan od glavnih kriterijuma za odabir bila i stabilnost u poslovanju te banke.

Joksimović tvrdi da je ovde ''reč o borbi brokera ko će da uzme veliki plen''.

Berzansko tržište je teško 235 miliona evra, a kada dođu akcije "Telekoma" to je potencijal od oko 500 miliona evra, tvrdi Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: