Beograd dobija Delta planet (FOTO)

Beograd -- Izgradnja Delta Planeta, najvećeg šoping mola u Srbiji i regionu, vredna 200 miliona evra, počeće u proleće 2013. godine, najavio je Delta holding.

Izvor: Tanjug
Podeli

Šoping mol površine 200.000 metara kvadratnih nalaziće se na beogradskoj Autokomandi, na Koridoru 10, uz autoput u pravcu Niša, a otvaranje je planirano u jesen 2014. godine, najavila je potpredsednica holdinga Jelena Krstović.

Na izgradnji objekta biće angažovano oko 5.000 radnika iz velikog broja domaćih građevinskih firmi, a završetak šoping mola će omogućiti otvaranje više od 5.000 novih radnih mesta, rekla je ona.

Kako će izgledati najveći tržni centar u Srbiji i regionu, pogledajte u našoj Galeriji.

Kako je istaknuto, Delta Planet imaće 250 lokala različitog sadržaja, a osim već postojećih očekuje se dolazak još najmanje 50 novih svetskih brendova na srpsko tržište.

Šoping mol će imati i veliki hipermarket od 10.000 kvadratnih metara, kao i savremene sadržaje za zabavu, bioskop, sportske sadržaje, spa i velnes centar.

Krstović ja najavila da je u planu i izgradnja šoping mola u Bulevaru despota Stefana u Beogradu, kao i u drugim gradovima Srbije i u regionu.

Delta Planet će, kako je istaknuto, biti građen po najsavremenijim ekološkim i tehnološkim standardima.

Generalni direktor Delta ril estejta Vojislav Glavinić objasnio je da će objekat predstavljati prvi zeleni šoping mol koji u izgradnji i kasnijoj upotrebi primenjuje najsavremenije ekološke standarde i koristi obnovljive izvore energije, uz visoku energetsku efikasnost i punu kontrolu emisije štetnih gasova.

On je dodao da će na izgradnji biti angažovano 60 domaćih građevinskih kompanija, a da je planirano da gradnja Delta Planeta traje 18 meseci.

Vesti

strana 1 od 288 idi na stranu