Sindikat: Akcije Telekoma do izbora

Predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović kaže da bi besplatne akcije tog preduzeća trebalo da budu podeljene u naredne dve sedmice.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2012.

19:33

Default images

On je rekao da su dva reprezentativna sindikata na sastanku sa predstavnicima ministarstava ekonomije i finansija i poslovodstva dobili obećanje da će akcije Telekoma biti podeljene najkasnije do 4. maja, pre opštih izbora u Srbiji.

"Obećano je da će akcije biti podeljenje na završetku manadata ove vlade sa kojom smo 2008. godine uspeli da dobijemo zakon o besplatnim akcijama Telekoma", rekao je Joksimović, koji je predsednik jednog od dva reprezentativna sindikata Telekoma Srbije. Prema njegovim rečima, sastanku u Ministarstvu ekonomije Srbije su prisustvovali i predstavnici Centralnog registra hartija od vrednosti, Agencije za privatizaciju i drugog reprezentativnog sindikata - Jedinstvenog sindikata Telekoma.

Joksimović je dodao da su "insistitrali i inisistiraćemo i dalje da se akcije podele pre izbora, jer smo čekali četiri godine da se završe svi procesi oko Telekoma, čak i neuspeli pokušaj prodaje i otkup paketa akcija grčkog OTE". On je istakao da "sada nema više razloga da bilo ko opstruira podelu besplatnih akcija", jer su, kako je naveo, sve potrebne odluke za to donete.

Predsednik Sindikata Telekoma Srbije preporučio je budućim malim akcionarima tog telekomukacionog preduzeća da ne prodaju akcije, jer će, kako je istakao, dugoročno gledano, na dve, tri, četiri godina, njihova vrednost rasti.

"Vrednost akcija Telekoma rasti o verovatno će biti najvrednije na Beogradskoj berzi", rekao je Joksimović, navodeći da je petogodišnjim planom tog preduzeća predviđen rast prihoda, profita i investicija.

Telekom, kako je istakao, dobro radi i ove godine će imati dobiti od preko 200 miliona evra. On je ocenio da je Telekom Srbije "verovatno jedan od najboljih telekoma u Evropi" i naveo da trenutno zaposljava optimalan broj radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: