Sindikat: Akcije Telekoma do izbora

Beograd -- Predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović kaže da bi besplatne akcije tog preduzeća trebalo da budu podeljene u naredne dve sedmice.

Izvor: Beta
Podeli

On je rekao da su dva reprezentativna sindikata na sastanku sa predstavnicima ministarstava ekonomije i finansija i poslovodstva dobili obećanje da će akcije Telekoma biti podeljene najkasnije do 4. maja, pre opštih izbora u Srbiji.

"Obećano je da će akcije biti podeljenje na završetku manadata ove vlade sa kojom smo 2008. godine uspeli da dobijemo zakon o besplatnim akcijama Telekoma", rekao je Joksimović, koji je predsednik jednog od dva reprezentativna sindikata Telekoma Srbije.

Zaposleni i bivši zaposleni dobiće 6,94 odsto besplatnih akcija Telekoma, a građani 15 odsto od ukupno jedne milijarde akcija. Svaki građanin će dobiti po 31 akciju, čija je početna cena 2,27 evra po jednoj akciji. Joksimović je rekao da će zaposleni u Telekomu dobiti po 200 evra po godini staža, odnosno oko 88 akcija.

Prema njegovim rečima, sastanku u Ministarstvu ekonomije Srbije su prisustvovali i predstavnici Centralnog registra hartija od vrednosti, Agencije za privatizaciju i drugog reprezentativnog sindikata - Jedinstvenog sindikata Telekoma.

Joksimović je dodao da su "insistitrali i inisistiraćemo i dalje da se akcije podele pre izbora, jer smo čekali četiri godine da se završe svi procesi oko Telekoma, čak i neuspeli pokušaj prodaje i otkup paketa akcija grčkog OTE". On je istakao da "sada nema više razloga da bilo ko opstruira podelu besplatnih akcija", jer su, kako je naveo, sve potrebne odluke za to donete.

Predsednik Sindikata Telekoma Srbije preporučio je budućim malim akcionarima tog telekomukacionog preduzeća da ne prodaju akcije, jer će, kako je istakao, dugoročno gledano, na dve, tri, četiri godina, njihova vrednost rasti.

"Vrednost akcija Telekoma rasti o verovatno će biti najvrednije na Beogradskoj berzi", rekao je Joksimović, navodeći da je petogodišnjim planom tog preduzeća predviđen rast prihoda, profita i investicija.

Telekom, kako je istakao, dobro radi i ove godine će imati dobiti od preko 200 miliona evra. On je ocenio da je Telekom Srbije "verovatno jedan od najboljih telekoma u Evropi" i naveo da trenutno zaposljava optimalan broj radnika.

strana 1 od 302 idi na stranu