Inđija: IT park za 25000 stručnjaka

Beograd -- Indijska kompanija Embasi grupa uložiće oko 600 miliona evra u izgradnju parka informatičkih tehnologija (IT) u Inđiji. Gradnja je najavljena još 2007. godine.

Izvor: B92
Podeli

Istovremeno, u saopštenju te kompanije se navodi da će omogućiti i otvaranje radnih mesta za oko 25.000 stručnjaka.

U prvoj fazi izgradnje ovog jedinstvenog prostora Embasi grupa će uložiti 15 miliona evra, a očekuje se da će njegovo otvaranje obezbediti mogućnost zapošljavanja za čak 2.500 srpskih IT stručnjaka.

Tehnološki, razvojni i edukativni IT centar koji počinje da se gradi u Inđiji, a koji je potpuno jedinstven u celom regionu, biće predstavljen novinarima u sredu 18. aprila, a tom prilikom će u Srbiju doći i predsednik Embasi Grupe Džitu Virvani.

Pročitajte više o vom projektu:

2007. - Inđija: 600 miliona dolara u IT park

2008. - Indijci spremni za gradnju IT parka

2010. - Inđija dobija indijski IT park?

2011. - Inđija traži 2.500 IT stručnjaka

Virvani će tom prilikom objasniti razloge zbog kojih je veliki indijski investitor odabrao Srbiju za otpočinjanje svojih poslovnih operacija u Evropi.

Prema saopštenju, najveći IT park u regionu sa svim infrastrukturnim preduslovima za rad kompanija iz sektora informacionih tehnologija, kao što su internet protok najvećih brzina ili mogućnost obrade i skladištenje podataka, okupiće vodeće IT kompanije na jednom mestu, a očekuje se da će se na ovaj način doprineti sprečavanju odlaska mladih stručnjaka iz Srbije, ali i povratku dela stručnjaka.

Embasi Properti Divelopment Grupa osnovana je 1985. i predstavlja jednu od najuglednijih svetskih kompanija koje se bave razvojem IT i biznis parkova, projektima iz oblasti trgovine, veleprodaje, ugostiteljstva i rezidencijalnih objekata, koja je do sada izgradila više od 3,2 miliona kvadratnih metara, navedeno je u saopštenju.

Među glavnim projektima Embasi Grupa u oblasti izgradnje nekretnina spada i više od milion kvadratnih metara IT i biznis parkova širom Indije - u Bangaloreu, Čenaiju, Hajderabadu i Puni.

Embasi Grupa širi svoje poslovanje i na međunarodno tržište, sa aktuelnim projektima u Maleziji, kao i u Srbiji - prvom projektu Grupe na teritoriji Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 302 idi na stranu