H&M otvara prvu radnju u Beogradu?

Beograd -- Svoju prvu radnju u Srbiji na jesen otvoriće i poznati svetski modni lanac H&M, pišu beogadski mediji.

Izvor: 24 sata
Podeli

Jasenka Stekić, direktor korporativnih poslova u Fešn kompaniju, kaže za 24 sata da prema njihovim saznanjima modna kuća H&M na ovdašnje tržište ulazi sama.

"Kako su zakasnili s otvaranjem za ovu sezonu, njihova prva radnja kod nas će najverovatnije biti otvorena početkom sledeće sezone, jesen /zima, i to u Delta sitiju”, kaže Stekićeva.

Ona dodaje da je srpsko tržište poželjno kada su u pitanju strani modni brendovi, i da će u naredne četiri sezone svoje radnje u Srbiji otvoriti sve velike kuće koje do sada nisu poslovale kod nas.

"Osim širenja broja prodavnica C&A, i H&M, u tom periodu u Srbiju će doći i Top šop, kao i veliki britanski lanci kao što su Primark ili River ajlend koji su poslovanje počeli po uzoru na Zaru”, kaže ona.

Stekićeva, koja je i jedna od odgovornih za dolazak Zare na tržište Srbije, objašnjava da su jedine prepreke za otvaranje objekata poznatih modnih kuća u Srbiji do sada bile lokacije.

"Te kuće traže isključivo A+ lokacije, što u stvari znači da prva lokacija za početak njihovog poslovanja mora da bude recimo na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Objekat treba da bude veliki sa velikim izlozima, i treba da ima rešene sve papire. Veliki giganti se ne usuđuju da dođu dok se sve te stvari ne usaglase. Svi oni rade petogodišnje planove, i jednom kada vas izostave morate da čekate na sledeći investicioni period, što opet odugovlači njihovo pozicioniranje i ulazak na neko tržište", priča Stekićeva.

Ostale željene lokacije u Srbiji su tržni centri .

"Kapacitet Ušća je 100 odsto popunjen jakim brendovima, tako da svi koji na početku nisu ušli ostaju na listi čekanja. C&A je uspeo da dođe do lokala u ovom centru, a H&M je odmah ušao u pregovore sa Delta sitijem, i trenutno je na stendbaju Otvaranje njihovog objekta treba očekivati na jesen", kaže Stekićeva.

Vesti

strana 1 od 9303 idi na stranu