"Spremni za podelu akcija Telekoma"

Agencija za privatizaciju spremna je da već sutra počne podelu akcija Telekoma Srbije, rekao je direktor te Agencije Vladislav Cvetković.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2012.

15:15

Default images

On je podsetio da je zbog konsolidacije vlasništva i potrebe da upravni organi Telekoma donesu odluke o proceni vrednosti i denominaciji akcija ta besplatna podela akcija bila odložena i da će, prema novim najavama zvaničnika, biti sprovedena tokom narednog meseca.

Cvetković je rekao i da će druge besplatne akcije iz Akcionarskog fonda biti podeljene kada odluku o tome donese Vlada Srbije.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izrazio je ove sedmice očekivanje da će između 15. i 20. aprila početi besplatna podela akcija Telekoma Srbija za oko 4,8 milona građana Srbije.

Vlada Srbije zastala je sa podelom akcija zbog pregovora sa grčkim OTE-om i ta transakcija je završena, tako da je Republika Srbija ponovo postala vlasnik 20 odsto tih akcija, rekao je Ćirić.

Oko 4,8 miliona građana Srbije ima pravo na ove akcije. Građani će dobiti obaveštenje, biće uvedeni u Centralni registar hartija od vrednosti, gde će biti navedeno koliko svako ima akcija i koja je njihova nominalna vrednost.

Ranije su bile iznesene procene da cena paketa akcija Telekoma koju će dobiti građani ne može da bude ispod 50 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: