Rusi ne zatežu, daće nam kredit

Protokol o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za železnicu u Srbiji potpisaće aktuelna vlada, a sporazum o toj pozajmici trebalo bi bude potpisan u septembru.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.03.2012.

17:26

Default images

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Goran Radosavljević kaže da "čekamo protokol o kreditu kojim će biti definisani okvirni uslovi otplate, ali je izvesno da će oni biti povoljniji od onih po kojima se Srbija zadužuje na međunarodnom finansijskom tržištu". On je negirao informacije u medijima da ruska strana nije spremna da potpisuje protokol o kreditu dok ne bude formirana nova vlada Srbije, kako bi preuzela garancije za taj kredit.

"Mi ne gubimo vreme dok čekamo potpisivanje sporazuma o ruskom kreditu jer pripremamo projekte, koji će pojedinačno biti kreditirani", rekao je Radosavljević.

U Beogradu, kako je dodao, ovih dana borave predstavnici Ruske železnice koji učestvuju u pripremi realizacije kredita za srpske železnice.

Dogovor o ruskom kreditu od ukupno milijardu dolara postigli su predsednici Srbije i Rusije Boris Tadić i Dmitrij Medvedev, a pregovori o tome su počeli krajem oktobra 2009. godine.

Do sada je povučen deo od 200 miliona dolara za podršku državnom budžetu, a ugovaranje dela kredita od 800 miliona dolara za železnicu je zastalo zbog toga što nisu bili pripremljeni projekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: