Antić: Beograd otpisao dug PKB-a

Potpuno je normalno i logično da grad, kao osnivač Poljoprivredne korporacije Beograd, otpiše svoja potraživanja prema toj kompaniji, kaže Aleksandar Antić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 09.03.2012.

17:19

Default images

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antićkaže da je "nama potrebno da imamo velike proizvođače hrane i značajno je što je Beograd smogao snage da PKB vrati na velika vrata. Normalno je da Beograd otpisuje neka svoja potraživanja prema PKB. Radimo potpuno normalan i logičan posao, ne oslobađano mi ničijih tuđih dugovanja".

On je dodao da je preuzimanje PKB jedna od najznačajnijih odluka aktuelnog mandata Skupštine grada Beograda.

Dug po osnovu ustupljenih javnih prihoda, uvećan za kamatu, na dan 26. februar za "PKB Korporaciju" iznosi više od milijardu dinara, za "PKB Agroekonomik" više od 13 miliona dinara, a za "Veterinarsku stanicu PKB" blizu 6,5 miliona dinara.

Dug po osnovu izvornih javnih prihoda za "PKB Korporaciju" iznosi više od 100 miliona dinara, a za "PKB Agroekonomik" 1,9 miliona dinara.

Odbornici LDP su glasali protiv odluke o otpisu dugova PKB-u, jer, prema objašnjenju šefa odbornika te stranke Dejana Ranđića, još uvek nije jasna strategija šta raditi sa restruktuiranjem PKB.

"Kada je PKB vraćen u ruke grada, nismo imali podatke o njihovim ukupnim dugovima. PKB duguje gradu 16 miliona. Moramo voditi brigu o tim ljudima, ali ni najmanje ne podržavamo projekte podržavljenja preduzeća, da bi se nastavilo raditi kako se radilo decenijama", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: