Grcima još dve deonice Koridora 10

Beograd -- Preduzeće Koridori Srbije potpisalo je sa grčkom Ternom ugovor vredan oko 100 miliona evra za izgradnju dve deonice na Koridoru 10.

Izvor: Tanjug
Podeli

Radi se o deonici od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice i od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, u dužini od 31,5 kilometara.

"Radovi bi trebalo da počnu polovinom aprila", najavio je u vladi direktor Koridora Srbije Mihajlo Mišić, navodeći da će se radovi finansirati iz zajma Svetske banke i da je rok za ceo posao dve godine.

"Na tim deonicama će se graditi veoma složeni objekti na teškom terenu", rekao je Mišić.

Izgradnja autoputa Grabovnica-Grdelica obuhvata prvi lot, ukupne dužine 5,5 kilometara, sa rokom od dve godine. Izgradnja autoputa na delu Vladičin Han - Donji Neradovac se sastoji od tri lota, ukupne dužine 26 kilometara, a rok je takođe 24 meseca za svaki deo. Prvi lot obuhvata deonicu Vladičin Han-Prevalac u dužini od 10 kilometara, drugi - Prevalac-Suvi Dol u dužini devet kilometara i treći - Suvi Dol-Donji Neradovac u dužini od sedam kilometara.

Mišić je potpisao ugovor sa tehničkim direktorom Terne Tagkasom Teodorosom i tom prilikom izjavio da očekuje što skoriji početak radova.

Ugovor je potpisan nakon održanog javnog tendera prošle godine i razmatranja 20 ponuda zainteresovanih ponudjaca, kao i dobijene saglasnosti banke.

Terna osim ovih deonica izvodi radove na istočnom kraku Koridora 10, na gradnji tunela Progon i Pržojno Padina, koji će biti deo obilaznice oko Dimitrovgrada.

Ugovorena vrednost radova za taj posao je 3,83 milijarde dinara. Izvodjač je uveden u posao u oktobru prošle godine i ima rok od 720 dana, a trenutno se na terenu obavljaju pripremni radovi.

Sa Ternom i grčkim firmama Aktor i Subtera u januaru je potpisan ugovor za gradnju autoputa od Proseka kod Niša do Crvene Reke, a ukupna dužina te deonice je 22,5 kilometara i radovi obuhvataju izgradnju trase, mostova i tunela Brncarevo.

Vesti

strana 1 od 9233 idi na stranu