Grcima još dve deonice Koridora 10

Preduzeće Koridori Srbije potpisalo je sa grčkom Ternom ugovor vredan oko 100 miliona evra za izgradnju dve deonice na Koridoru 10.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.03.2012.

13:36

Default images

Radi se o deonici od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice i od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, u dužini od 31,5 kilometara.

"Radovi bi trebalo da počnu polovinom aprila", najavio je u vladi direktor Koridora Srbije Mihajlo Mišić, navodeći da će se radovi finansirati iz zajma Svetske banke i da je rok za ceo posao dve godine.

"Na tim deonicama će se graditi veoma složeni objekti na teškom terenu", rekao je Mišić. Mišić je potpisao ugovor sa tehničkim direktorom Terne Tagkasom Teodorosom i tom prilikom izjavio da očekuje što skoriji početak radova.

Ugovor je potpisan nakon održanog javnog tendera prošle godine i razmatranja 20 ponuda zainteresovanih ponudjaca, kao i dobijene saglasnosti banke.

Terna osim ovih deonica izvodi radove na istočnom kraku Koridora 10, na gradnji tunela Progon i Pržojno Padina, koji će biti deo obilaznice oko Dimitrovgrada.

Ugovorena vrednost radova za taj posao je 3,83 milijarde dinara. Izvodjač je uveden u posao u oktobru prošle godine i ima rok od 720 dana, a trenutno se na terenu obavljaju pripremni radovi.

Sa Ternom i grčkim firmama Aktor i Subtera u januaru je potpisan ugovor za gradnju autoputa od Proseka kod Niša do Crvene Reke, a ukupna dužina te deonice je 22,5 kilometara i radovi obuhvataju izgradnju trase, mostova i tunela Brncarevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: