Fijat: ”500L” je srpski proizvod

Kopaonik -- U kompaniji Fijat automobili Srbija navode da sa ponosom može se da kaže da je model automobila ”fijat 500L” promovisan u Ženevi „srpski proizvod".

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor poslovnog razvoja i korporativnih poslova Fijat automobili Srbija Diego Velini je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog sprovođenja projekta u Kragujevcu, istakavši da u svom dugogodišnjem radu u Fijatu ne pamti da je u tako kratkom vremenu realizovan tako veliki i značajan posao.

Velini je istakao da Srbija ima dobru i obučenu radnu snagu, povoljnu geostratešku poziciju, blizu je granica EU, a ima i dugu tradiciju u proizvodnji automobila i razvijenu logistiku.

On je ponovio da Fijat u Srbiji gradi fabriku u skladu sa svetskim standardima, primenjujeći najnovije tehnologije.

Kolika se pažnja posvećuje tom projektu pokazuje i podatak da je lani održano 475.000 sati obuke za zaposlene, a da će se tokom ove godine obaviti 500.000 radnih sati obuke, naveo je Velini.

Prema rečima Velinija, Fijat se opredelio za realizaciju velikog projekta u našoj zemlji jer Srbija ima, uz druge prednosti, takođe i sporazume o slobodnoj trgovini sa drugim državama, što je dobra startna osnova za dalji razvoj.

Velini se osvrnuo i na razloge uspešnosti Fijata na međunarodnom tržištu automobila, istakavši da su u fabrici iz Torina na vreme shvatili da nije dovoljno proizvesti samo određeni broj vozila, već i da su bitni ekonomičnost i racionalost, što sve skupa vodi ka profitabilnosti.

”Takva poslovna usmerenost nam je i pomogla u kriznom razdoblju”, ukazao je on.

Vesti

strana 1 od 9366 idi na stranu