U maju serijska proizvodnja "500 L"

Kragujevac -- Serijska proizvodnja fijatovog automobila "500 L" počeće u maju u pogonima fabrike Fijat automobili Srbija u Kragujevcu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"U fabrici se svi radovi odvijaju po planu i serijska proizvodnja počeće, kako smo i najavljivali, u maju ove godine", rekao je generalni direktor te kompanije Antonio Ćezare Ferara.

Naglašavajući da se automobil fijat "500 L", koji je juče svečano predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, sastoji od oko 5.000 delova, Ferara je podsetio da u krugu fabrike pogone gradi tri dobavljača, a još četiri u parku dobavljača, kao i da će se broj kooperanata koji će proizvoditi delove u Kragujevcu povećati.

"Dobavljači koji su već izgradili pogone proizvodiće branike, točkove, sedišta, instrument table", rekao je Ferara i dodao da će uskoro pogone podići i dobavljači koji će proizvoditi kablove za vozilo.

Ferara je u izjavi novinarima, pošto je prethodno sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem obišao radove na izgradnji saobraćajnica koje tu fabriku povezuju sa proizvodnim halama glavnih Fijatovih dobavljača, rekao da je za funkcionisanje fabrike najbitnije izgraditi ulaz u Kragujevac iz pravca autoputa.

"Nadam se da će radovi na izgradnji saobraćajnica u blizini fabrike, koje sam danas prvi put obišao, biti završeni do 15. aprila kako je obećano", rekao je Ferara.

Gradonačelnik Stevanović obećao je da će radovi na izgradnji tih saobraćajnica biti završeni u roku i precizirao da je reč o blizu tri kilometra saobraćajnica i tri mosta koji će povezavati fabriku automobila sa parkom dobavljača.

"Vrednost tih radova je blizu tri miliona evra i finansira ih Vlada Srbije koja je i izabrala izvođače radova", rekao je Stevanović.

Vesti

strana 1 od 9231 idi na stranu