DSS: Ako pobedimo 10 mlrd.€ od Rusa

Potpredsednik DSS Nenad Popović poručuje da će ukoliko ta stranka dođe na vlast obezbediti kredit od Rusije od osam do 10 milijardi evra.

Srbija

Izvor: Novosti, Press

Nedelja, 04.03.2012.

00:57

Default images

Na predstavljanju stranačkog ekonomskog programa „2012-2017. Nova industrijalizacija" on je rekao da su tri glavna ekonomska cilja DSS-a zapošljavanje, razvoj privrede i rast životnog standarda.

Pretpostavke za ostvarenje ta tri cilja su povećanje investicija u četiri ključne privredne grane - poljoprivredi, infrastrukturi, energetici i građevinarstvu, dodao je Popović.

"Ove privredne grane zapošljavaju najveći broj građana i obezbeđuju posao za najveći broj domaćih preduzeća", rekao je Popović.

DSS, kako je kazao, procenjuje da će razvoj Srbije u budućnosti zavisiti od nove industrijalizacije u kojoj će strana ulaganja imati važnu ulogu.

On je istakao da je za takvu politiku razvoja potreban svež kapital i dodao da će ta stranka, "kada dođe na vlast, obezbediti kredit od Rusije u visini od osam do 10 milijardi evra, koji će biti uložen direktno u domaću privredu".

Kako je objasnio, deo tog kredita bi se usmerio u održavanje likvidnosti domaćih preduzeća, a drugi u razvojne projekte koji bi doprineli rastu proizvodnje i privlačenju novih ulaganja.

Istovremeno, predsednik DSS Vojislav Koštunica je rekao da srpska privreda od kandidature neće imati nikakvu korist, nego će se, naprotiv, povećavati šteta koju naša zemlja trpi od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Koštunica smatra da horsko pevanje o koristi kandidature neće uticati na to da makar jedan evro uđe u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

188 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: