Vlahović: Po rešenja na Kopaonik

Kopaonik biznis forum trebalo bi da posluži kreatorima ekonomske politike i budućoj vladi da dođu do najkvalitetnijih rešenja koja će primeniti u praksi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

19:45

Default images

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović kaže da se forum organizuje u atmosferi opšteg preispitivanja do sada definisanih modela rasta i razvoja - da li štedeti ili podsticati potrošnju, da li aktivirati domaće resurse ili se oslanjati na strane investicije.

Navodeći da je do sada prijavljeno 520 učesnika, Vlahović je rekao da će tokom foruma biti organizovano 12 panela, na kojima će učestvovati renomirani ekonomski stručnjaci, predstavnici privrede, ambasadori iz zemalja najvažnijih trgovinskih partnera Srbije, glavni ekonomisti pojedinih političkih stranaka. Prvog dana foruma među govornicima će biti premijer Srbije Mirko Cvetković, drugog dana guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, a učešće su potvrdili i potpredsednica vlade Verica Kalanović i ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Vlahović je istakao da se ne očekuje da će na forumu biti "revolucionarnih otkrića", ali da će poseban kvalitet dati razrada tema iz različitih uglova, što bi trebalo da "osvetli put" kreatorima ekonomske politike da nađu optimalna rešenja.

Predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije Toplica Spasojević napomenuo je da se forum održava pred izbore koji će odrediti budućnost Srbije u naredne četiri godine, kao i u atmosferi nastavka krize u evrozoni koja se neminovno odražava i na Srbiju.

On je naveo da zaključci dosadašnjih foruma nisu imali veliku primenu u vođenju ekonomske politike i svakodnevnom životu, i da bi ove godine trebalo da budu ozbiljnije shvaćeni, imajući u vidu brojne nerešene probleme u srpskoj ekonomiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: