Građanima od Telekoma 45 do 75 evra

Još nije poznata tačna vrednost akcija Telekoma Srbija koje će biti podeljene građanima u narednom periodu.

Srbija

Izvor: Novosti

Nedelja, 12.02.2012.

00:01

Default images

Izvesno je jedino da će vrednost „po glavi“ svakako biti veća od sume koju smo do sada dobili na ime vlasništva u nekoj drugoj kompaniji.

Za NIS je to bilo ukupno 2.500 dinara po osobi, za Aerodrom Nikola Tesla po jedna akcija od 600 dinara. Za Telekom je buduća vrednost akcije još u domenu javne spekulacije i kreće se od 45 do 75 evra, što zavisi od procene kapitala.

Inače, pravo na besplatne akcije, osim 4,82 miliona građana, imaju i sadašnji i bivši zaposleni Telekoma. Građanima sleduje 15 odsto akcija, a radnicima 6,52 odsto.

Osim same berze, koja je gladna dobrih vrednosnih papira, akcijama srpskog teleoperatora raduju se i investitori, pošto je reč o visokoprofitabilnoj kompaniji, čija bi tržišna vrednost trebalo sve više da raste. A samim tim da se ubuduće uvećava i cena njenih akcija.

Građanima će, svakako, svaki dodatni dinar u doba krize dobro doći, a sudeći po dosadašnjem trgovanju akcijama NIS i Aerodroma, većina od 4,82 miliona budućih malih akcionara Telekoma pohrliće da unovči svoje vlasništvo. Jer, više od polovine njih dalo je naloge za prodaju pet akcija NIS i jedne jedine akcije beogradskog Aerodroma.

Inače, njima se i dalje intenzivno trguje na Beogradskoj berzi, a sa svakom dobrom informacijom o uspešnom poslovanju cena akcija se povećava. Akcijama NIS je tokom 2011. ostvaren i najveći promet na Beogradskoj berzi. Aerodrom je na trećem mestu po veličini prometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: