Dobijamo Agenciju za KB i KEMZ?

Srbija će izgleda dobiti još jednu agenciju - za kriptološku bezbednost i zaštitu od kompromitujućeg elektromagnetnog zračenja (KB i KEMZ), piše list Alo.

Srbija

Izvor: Alo

Četvrtak, 02.02.2012.

11:13

Default images

Nova agencija predviđena je Nacrtom zakona o informacionoj bezbednosti, koji se trenutno nalazi u javnoj raspravi.

Srbija već ima više od 130 Agencija.

Nacrtom zakona dobićemo i još dva organa koji će se baviti delokrugom regulisanim ovim zakonom - Akademsku mrežu Republike Srbije (AMRES) i Državnu komunikacionu mrežu (DKM).

Agencija za KB i KEMZ baviće se „bezbednosnom zaštitom sistema državnih organa, odnosno svih onih institucija koje dolaze u kontakt sa zaštićenim i tajnim podacima“ i biće u sastavu Ministarstva odbrane, ali će raditi kao samostalna.

Politički analitičar Milan Nikolić kaže da, iako u Srbiji ne bi bilo čudno da dobijemo i neku agenciju za krivine na krompirima, za ovom postoji i realna potreba, a član odbora za odbranu i bezbednost Skuštine Srbije iz SRS-a Dragan Todorović ovo ocenjuje „kao još samo jednu budalaštinu u dugom nizu“.

"U toj agenciji će uhlebiti partijske poslušnike i rodbinu i samo će duplirati kapacitete već postojećih, kao što se desilo sa Agencijom i Savetom za borbu protiv korupcije - imamo dva ista tela, a šampioni smo sveta u korupciji", uveren je Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: