Piloti predlažu plan za spas Jata

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije će vladi predložiti program za stabilizaciju Jat ervejza i uspešno poslovanje nacionalne aviokompanije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

16:32

Default images

Ta organizacija traži hitan sastanak u Vladi Srbije na kojem želi da prezentuje program za stabilizaciju "Jat ervejza".

Sindikat je u saopštenju naveo da taj program može imati i širi društveni značaj "jer poseduje alate kojima bi se povećala produktivnost i izvršila depolitizacija javnih preduzeća".

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije navodi da će nastaviti aktivnosti u cilju uspešnog poslovanja srpskog avioprevoznika, u intresu svih građana Srbije.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je juče da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima sa kojima država namerava da osnuje novog srpskog avioprevoznika.

On je još jednom ponovio da će "novi Jat" biti formiran do kraja mandata ove vlade tako što će flota i deo zaposlenih preći u novu aviokompaniju.

"Ideja sa Jatom je da naši privrednici plus država prave novu kompaniju a stara kompanija da ostane sa dugovima i viškom radnika koji će dobiti socijalni program", objasnio je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: