Mrkonjić: Nema zime za graditelje

Izgradnja tunela Straževica na obilaznici oko Beograda biće potpuno završena 31. marta, najavio je izvođač radova - kompanija Energoprojekt niskogradnja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2012.

16:12

Default images

Direktor Energoprojekt niskogradnje Stojan Čolakov je izjavio da će kroz tunel Straževica dužine 745 metara odmah moći da se pusti dvosmerni saobraćaj i tako poveže taj deo obilaznice.

Čolakov je rekao da se privode kraju radovi na desnom tunelu, a da će se u narednom periodu graditi i levi tunel za pun profil obilaznice, za šta će tek biti raspisan tender. Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić je obilazeći gradilište pohvalio građevinare što rade i na veoma niskim temperaturama.

On je istakao da za prave graditelje nije bitno da li je hladno ili toplo vreme i da je izvođenje radova pri vrlo niskom temperaturama najbolji dokaz kvaliteta naših građevinara.

"Čestitam graditeljima koji su potvrdili da je srpski građevinski sektor izuzetno jak 'i za njega nema zime'", naglasio je Mrkonjić.

Mrkonjić je ponovio da će do 1. maja biti povezana trasa obilaznice oko Beograda završetkom radova na petlji Batajnica, trasi od Batajnice do Dobanovaca i sektoru B5 od Orlovače do tunela Straževica.

Ministar je kazao da će ostati još sektor B6 odnosno deo od tunela Straževica do Bubanj Potoka, koje sada povezuje Kružni put. Taj posao bi trebalo, prema njegovim rečima, da se okonča iduće godine.

"Tunel Straževica je za nas veoma važan objekat na obilaznici", istakao je Mrkonjić dodajući da se po veom hladnom vremenu radi i na izgradnji tri mosta na delu od Orlovače do tunela Straževica.

Mrkonjić je kazao da se, takođe, izvode radovi i na ostalim deonicama Koridora 10, od Niša do Dimitrovgrada i na jugu kod Vranja, navodeći da će taj važan putni pravac biti završen, u potpunosti, verovatno za dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: