Siemens ulaže 24 mil. € u Subotici

Subotica -- Siemens planira da u naredne dve godine u svoju fabriku u Subotici investira 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generator za vetroturbine.

Izvor: Danas
Podeli

Prema rečima Petera Lešera, predsednika Upravnog odbora i generalni direktor Siemensa, prihodi ove kompanije premašili su 88 miliona evra, dok vrednost novih porudžbina iznosi oko 120 miliona evra, što predstavlja povećanje za 50 odsto u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu.

Ovaj pogon je, inače, značajan proizvođač električnih mašina i transduktora koji se koriste u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora. Svakog meseca 500 radnika zaposlenih u toj fabrici proizvedu oko 150 generatora za vetroturbine.

“Cilj Siemensa je da proizvodimo više od 300 generatora mesečno, kao i da do 2014. godine povećamo broj zaposlenih na 650” , kaže Lešer.

Inače Siemens je predstavio i novi sektor, a to je infrastruktura i gradovi, gde je reč o tržišnim mogućnostima više od 300 milijardi evra.

“Siemensovo višegodišnje iskustvo u oblasti saobraćajnih rešenja jedan je od presudnih faktora zbog kojih nam je poveren projekat rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, najduže i jedne od strateški najvažnijih ulica u centru Beograda” , kaže Lešer.

On objašnjava da projekat obuhvata kako upravljanje saobraćajem pomoću sistema Skala i Motion, tako i nadzemne kontaktne vodove za tramvaje.

Pored toga, izvedeno je nekoliko značajnih projekata za železnice Srbije koji se tiču sistema signalizacije, rekonstrukcije i modernizacije železnice. Većina tih projekata bila je od strateškog značaja za unapređenje železničke infrastrukture Srbije na evropskom Koridoru 10.

Srbija

strana 1 od 371 idi na stranu