Dulić: Nikad povoljnije do stana

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić kaže da će Vlada usvojiti uredbu o subvenicinisanju kredita za kupovinu stanova.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 18.01.2012.

16:13

Default images

Prema njegovim rečima, uredbom o subvencionisanju stambenih kredita koju bi trebalo da usvoji Vlada "uslovi će biti takvi da nikada nisu bili povoljniji".

Uredbom o stambenim kreditima, kako je ranije najavljeno, biće smanjeno učešća za pozajmicu sa 10 na pet odsto i povećan ukupni limit zajednički porodičnih primanja sa 120.000 na 150.000 dinara, a kredit će moći da uzmu i bračni parovi stariji od 45 godina.

Ove sedmice će, kako je rekao Dulić, biti izabran upravni odbor Agencije za stanovanja, što će omogućiti realizaciju projekta izgradnje 1.700 socijalnih stanova u 12 gradova Srbije.

Ministar Dulić kaže da će do kraja godine u građevinsku industriju biti uloženo devet milijardi dinara i da će program energetske efikasnosti koji se priprema dati mogućnost opštinama da uredjuju energetska postrojenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: