Novi vredan posao vojne industrije

Srpska odbrambena industrija započeće Novu 2012. godinu ugovorom vrednim više desetina miliona evra.

Srbija

Izvor: Press

Subota, 31.12.2011.

15:13

Default images

Naime, kako piše Pres, predstavnici Ministarstva odbrane Bangladeša doputovaće u vreme praznika u Beograd kako bi sa menadžmentom Jugoimporta SDPR potpisali ugovor za proizvodnju složenih borbenih sredstava.

Ugovor bi trebalo da bude veći od 50 miliona evra, a dok se ne realizuje Ministarstvo odbrane Bangladeša je zahtevalo da se ne govori o kojim proizvodima je reč i koliki je konkretan iznos te investicije.

Kako saznaje Pres u Ministarstvu odbrane, reč je o otvaranju novog tržišta i proširenja dugogodišnje saradnje sa oružanim snagama te azijske zemlje. Ovo je dobar, novi posao koji će uposliti kapacitete namenske industrije Srbije.

Ovaj ugovor trebalo bi da označava uspešan početak nove godine, jer se tokom 2012. očekuju ugovori sa Alžirom, Nigerijom i Angolom.

Inače, od dolaska Dragana Šutanovca na čelo Ministarstva odbrane naša odbrambena industrija je inkasirala više od milijardu dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: