Šutanovac: Vojsci bar 500 mil. evra

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da je budžet tog ministarstva i vojske za narednu godinu projektovan na oko 53 milijarde dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je izrazio očekivanje će sa rastom bruto društvenog proizvoda biti dodatno povećan.

"Po projekciji očekujem više od 52-53 milijarde dinara čistog novca", rekao je Šutanovac je, uz napomenu da je sada teško precizno reći o kojoj sumi se radi.

"Činjenica da se odlaskom vojnih penzija iz našeg sistema (iduće godine) smanjuje naš budžet, ni na koji način ne ugrožava funkcionisanje Ministarstava odbrane", rekao je on.

Šutanovac je podsetio da novac za isplatu vojnih penzija "mi praktično i nismo imali" i "najvažnije je što će konačno postati transparentno da budžet vojske nije toliko veliki i da je jedan od najmanjih u regionu u odnosu na njenu veličinu".

"Neophodno je da se on (budžet) poveća u skladu sa povećanjem našeg bruto drustvenog proizvoda....po projekciji očekujem preko 52 - 53 milijarde dinara čistog novca", rekao je ministar odbrane.

On je naveo i da je reforma penzionog sistema izuzetno dobar potez, naglasivši da "vojni penzioneri neće izgubiti nijedno pravo koje imaju sada".

"Verujem da će njihove potrebe biti mnogo bolje zadovoljene, jer očekujemo da naš zdravstveni fond bude još vitalnije nego do sad i da za penzionere i pripadnike vojske vojno zdravstvo bude na najvećem mogućem nivou", rekao je Šutanovac.

strana 1 od 395 idi na stranu