Uskoro ski-centar na Staroj planini

Knjaževac -- Najveći projekat koji Srbija trenutno vodi u oblasti turizma je izgradnja ski-centra na Staroj planini, kaže predsednik Opštine Knjaževac Mladen Radosavljević.

Izvor: Tanjug
Podeli

Radosavljević je kao dobitnik priznanja „Kapetan Miša Anastasijević", koje se dodeljuje za ostvarene rezultate u afirmaciji preduzetničke kulture i stvaralaštva na području koje pokriva Regionalna privredna komora u Zaječaru, najavio da će do kraja godine na Staroj planini biti puštena u rad i prva gondola u Srbiji.

"Više od 30 godina Knjaževac ukazuje na turističke potencijale Stare planine za šta postoji kompletna planska dokumentacija", rekao je Radosavljević i dodao da se pored hotela krajem godine završava i ski- staza ukupne dužine 13 kilometara, a u planu za ovu zimsku sezonu su i drugi prateći sadržaji poput klizanja na ledu i ostalih aktivnosti na snegu.

Knjaževac u budućnosti računa i na banjski turizam, za koji takođe postoji planska dokumentacija, rekao je Radosavljević. Prema njegovim rečina na 80 hektara planira se izgradnja turističkog kompleksa „Banjica", po ugledu na slovenačke „Terme". Tu će biti podignut hotel sa 80 ležajeva, a u planu je i izgradnja otvorenih i zatvorenih bazena, u vrednosti 500 miliona dinara.

Na toj lokaciji već radi olimpijski bazen gde su se za velika takmičenja pripremali Milorad Čavić i Nađa Higl, a na pripreme rado dolaze vaterpolo reprezentacije Grčke, Makedonije, Srbije, kaže Radosavljević.

Ovogodišnje priznanje „Kapetan Miša Anastasijević" pripalo je najuspešnijim pojedincima, privrednim i kulturnim institucijama u Timočkoj krajini a među dobitnicima je i Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 400 idi na stranu