Dogovor Vlade i putara, stižu pare

Beograd -- Sindikat Nibens grupe i Vlada Srbije dogovorili su se da Putevi Srbije sutra isplate zaostale zarade radnicima pet preduzeća koja posluju u okviru Nibensa.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Generalni sekretar Samostalnog sindikata Preduzeća za puteve Beograd Dejan Pantić kaže da će radnici i sutra doći ispred zgrade Vlade Srbije i čekati dogovor sa AIK bankom o isplati zarada koji je zakazan za 10 sati, da bi se uverili da će im zaostale plate biti zaista isplaćene.

Sindikati pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe danas su drugi dan protestovali pred zgradom Vlade Srbije u Beogradu, zahtevajući da se reši problem dugovanja tih firmi i da im se omogući rad. Radnici zahtevaju i konvertovanje potraživanja banaka u kapital preduzeća.

Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra, od kojih je oko 130 miliona evra dug bankama. Zbog toga je sa bankama postignut dogovor o restrukturiranju preduzeća kroz stečaj.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je u maju uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i za 32 miliona evra oštetio Fabriku maziva iz Kruševca, koju je kupio u privatizaciji.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zaposlenih. Putari iz te grupe održavaju više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvovali su u gradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju, a PZP Beograd je angažovano na gradnji autoputa na takozvanom koridoru 11.

Vesti

Evo šta kupci zapravo žele

Beograd -- Podsećanje kupaca na ponude i akcije, davanje preporuka za proizvode i usluge kojih se sam ne bi setio, izgradnja sveobuhvatnog odnosa kroz interakciju...

Srbija ponedeljak 22.01. 16:52 Komentara: 0
strana 1 od 9309 idi na stranu