Komercijalna: Kamate ostaju iste

Beograd -- Komercijalna banka neće povećavati kamate na depozite u predstojećoj Nedelji štednje.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Nećemo podizati kamate, jer bi to značilo i skuplje kredite", rekao je zamenik predsednika Izvršnog odbora banke Dragan Santovac i dodao da su zahvalni guverneru što je to predložio bankama.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić je prošle nedelje održao sastanak sa poslovnim bankama na kome je predložio da banke ne povećavaju kamate na depozite u "Nedelji štednje" koja počinje 31. oktobra, da se zbog toga ne bi povećavale kamate na kredite.

Komercijalna banka je najavila da će svoj medijski prostor, koji je zakupljen još u januaru, da ustupi i pokloni u dobrotvorne svrhe i tako utiče na podizanje svesti ukupne javnosti o bitnim problemima društvene zajednice. "Odrekli smo se kampanje za štednju i poklonili onima kojima je potrebnija, posebno deci koja na bilo koji način trpe zbog bolesti, hendikepa, napuštenosti“, rekao je izvršni direktor banke Goran Milićević.

Santovac je rekao da u Komercijalnoj banci kamate na štednju i inače nisu među najvišima u Srbiji, napominjući da ta banka ima najviše prikupljene štednje, nešto iznad 1,2 milijardi evra (od ukupno 7,5 milijardi evra), a milijardu evra su dostigli 13. januara.

Kamatna stopa u Komercijalnoj banci na štednju u evrima položenu na godinu dana biće u promotivnom periodu oko pet odsto, koliko je i sada.

Mesec štednje za Komercijalnu banku je mesec "Ulaganja u budućnost", posvećen realnim problemima i potrebama ljudi, a ustupanjem svog prostora u medijima, banka daje šansu ljudima kojima je potrebna pomoć ili podrška, a nemaju priliku da o tome govore, rečeno je na konferenciji za novinare.

Vesti

NBS smiruje dinar

Dinar će u ponedeljak, 26. februara, zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 118,0377 dinara za evro, objavila je NBS.

Srbija petak 23.02. 18:06 Komentara: 2
strana 1 od 9379 idi na stranu