Vorlik: Podrška gradnji rafinerije

Smederevo -- Američka ambasada u Beogradu podržava projekat izgradnje rafinerije nafte u Smederevu i pomoćiće da taj projekat uspe, kaže Meri Vorlik.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ambasadorka SAD u Beogradu izrazila je spremnost američke ambasade u Srbiji da podrži konzorcijum "Komiko oversiz", čiji su akcionari tri američke kompanije i da im pomogne da projekat izgradnje rafinerije u Smederevu uspe.

Vorlikova je rekla da joj je poznato da konzorcijum ima planove da izgradi Rafineriju u Smederevu i da je Ambasada SAD spremna da podrži ove kompanije u projektu i da im pomogne, na koji god način je potrebno, da projekat uspe.

"Snažno podržavamo i podržavaćemo sve održive planove za investiranje koje američke kompanije imaju u Srbiji. Svi u američkoj ambasadi, moje kolege i ja, vredno rade da bi se ojačale trgovinske veze i investicije između Srbije i SAD", rekla je Vorlik.

Kompanija Komiko oil već tri godine pokušava da realizuje projekat izgradnje rafinerije nafte u Smederevu, a o tome su se Smederevci izjašnjavali i na referendum.

Gradska vlast podržava tu investiciju, ali je opozicija protiv, kao i grupe građana, koji zagovaraju tezu da im je u Smederevu dovoljan jedan veliki zagađivač.

Iz Komiko oila kažu da neće zagađivati životnu sredinu jer će rafinerija biti izgrađena po savremenim standardima.

Vesti

strana 1 od 9310 idi na stranu