Senić: Fale nam investicije iz SAD

Beograd -- Srbija bi trebalo da radi više kako bi privukla američke investiture, smatra predsednik grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa SAD Vlajko Senić.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je ocenio da su odnosi Srbije i SAD danas, nakon 130 godina duge tradicije bileterale, u uzlaznoj putanji i pored neslaganja oko pitanja Kosova i Metohije, kao i da Srbija treba više da radi na privlačenju američkih investitora.

Povodom jubileja u odnosima dve zemlje, Senić je rekao i da odnosi dve zemlje treba da budu mnogo bolji i da postoji veći potencijal za saradnju pre svega u oblasti ekonomije jer, kako je dodao, Srbija nije dovoljno iskoristila mogućnost privlačenja američkih investitora.

Prema rečima Senića, bilo je nekoliko važnih i krupnih investicija iz SAD u protekloj deceniji, ali u poslednje dve godine taj trend je dosta slabijii zbog čega i poslanici i članovi grupe prijateljstva treba da učine više na tom polju.

On je za rekao da će povodom 130 godina bileterarnih odnosa Srbije i SAD, biti održan sastanak članova grupe prijateljstva u Skupštini Srbije, na kome će učestvovati i ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik i drugi predstavnici ambasade, Američkog društva u Srbiji i međunarodnih organizacija.

"Pozvali smo i ljude koji se u Srbiji bave srpsko-američkim odosima i koji su značajno uticali na naše bileterarne odnose, a danas obavljaju funkcije izvan Skupštine Srbije”, rekao je Senić, koji je i poslanik Ujedinjenih regiona Srbije.

Cilj sastanka je, kako je naglasio, da se promovišu odnosi dve zemlje i da se vidi kako oni u budućnosti mogu biti bolji, odnosno onakvi kakvi su bili u najvećem periodu u prošlosti.

Senić je podsetio da je tokom poslednje dve posete visokih američkih zvaničnika Srbiji - potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i državne sekretarke Hilari Klinton rečeno da se Srbija i SAD u najvećem delu pitanja razumeju i imaju dobre odnos.

Vesti

strana 1 od 9364 idi na stranu