Petrović: Agronomi obilaze Srbiju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede je u 35 gradova u Srbiji testiralo više od 2.000 nezaposlenih agronoma.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 30.09.2011.

19:43

Default images

Oni su zainteresovani za rad u poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama.

Kako je ministar Dušan Petrović kazao, cilj je da se uposli što više agronoma, gde će svaki agronom imati po 200 gazdinstava koje će savetovati.

"Naš cilj je da između 250.000 i 300.000 gazdinstava dobije savetodavce koji će biti finansirani iz budžeta Srbije. Svaki agronom će imati zadatak da dnevno obiđe po tri gazdinstva, što će nam dati kompletnu sliku sa terena", naglasio je Petrović. Kako je istakao, spajanjem stručnjaka i poljoprivrednika, očekuje se značajan pomak u poljoprivrednoj proizvodnji, smanjenje troškova proizvodnje u gazdinstvima, kao i poboljšanje života na selu.

"Naredne nedelje komisija će pregledati radove i formirati rang listu kada će svaki agronom, koji bude položio testove, dobiti priliku da potpiše ugovor sa Ministarstvom", kazao je Petrović.

Savetnik u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine Vladimir Petković je kazao da je odziv agronoma na testiranje bio je odličan i iznad očekivanja u svim gradovima u Srbiji, posebno u Čačku, celom Moravičkom okrugu kao i na Kosovu i Metohiji.

"Cilj Ministarstva je da se iskustva koja poseduju zemljoradnici spoje sa znanjem koje poseduju nezaposleni agronomi, što treba da doprinese povećanju poljoprivredne proizvodnje i smanjenju troškova", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: