Vučić: 100 mlrd. evra za 10 godina

Beograd -- Zamenik predsednika SNS Vučić kaže ta stranka očekuje da će u narednih 10 i više godina u Srbiju dovede investitore koji će uložiti do 100 milijardi evra.

Izvor: B92, Beta
Podeli

"Ljudi na vlasti su spiskali 100 milijardi evra koji su ušli u ovu zemlju, a mi ćemo naći investitore koji će uložiti otprilike istu sumu", rekao je Vučić.

Kako kaže, plan SNS nije da se država zadužuje, već da se daju koncesije i da se obezbedi slobodno preduzetništvo, a ne da se, kao do sada, daje reket za stranku i činovnike.

"Banda koja je otela 100 milijardi od građana, oni se nekome smeju i imaju obraz da se s bilo kim sprdaju oko bilo čega", naglasio je Vučić.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić najavio je u sredu da će, ako ta stranka dođe na vlast, država uz pomoć stranih investitora uložiti i do 100 milijardi evra u dva ogromna projekta: industrijsku zonu od Novog Sada do Beograda i u plovni put kroz Srbiju ka Egejskom moru.

Način na koji Nikolić namerava da privuče toliki novac u Srbiju nije ulio previše nade ekonomistima niti političkim suparnicima naprednjaka.

Srbija

strana 1 od 395 idi na stranu