Vojska kupuje 30 kamiona od FAP-a

Početkom sledeće godine Fabrika automobila Priboj (FAP) isporučiće Vojsci Srbije 30 novih vozila, a vrednost ugovorenog posla je 2,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2011.

14:33

Default images

Direktor FAP korporacije Mirko Stojović kaže da je taj posao vrlo značajan za FAP, jer je u vremenu krize smanjen broj komercijalnih poslova, pa je realizacija ovakavog ugovora način da se uposle kapaciteti fabrike.

Isporuka 30 ugovorenih vozila, istovremeno je i potvrda da je FAP u mogućnosti da, u dogovorenom roku, isporuči Vojsci vozila koja zadovoljavaju njene visoke standarde, rekao je Stojović. FAP je, poštujući rokove, u maju prvo napravio nultu seriju koja je prošla sva neophodna ispitivanja, a potvrđeno je i da će se ova vozila praviti u serijskoj proizovdnji.

Ugovorenih 30 vozila za Vojsku zameniće stare Tamove kamione koje Vojska Srbije koristi.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar ekonomije Nebojša Ćirić posetili su u martu ove godine Fabriku automobila FAP u Priboju, gde je obavljena primopredaja 32 kamiona koje je ova fabrika uz pomoć države proizvela za potrebe Vojske Srbije.

Šutanovac je tada istakao da je vrednost poručenih vozila oko četiri miliona evra i da će uslediti nova porudžbina vredna oko tri miliona evra.

Ministar odbrane je tada kazao i da su poručena još 28 kamiona, kao i da postoji potreba da se taj broj poveća ukoliko se obezbede sredstva.

On je rekao da su kamioni FAP-a zadovoljili visoke kriterijume Vojske Srbije i izrazio uverenje da će takav vojni kamion biti interesantan i inostranom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: