Vojska kupuje 30 kamiona od FAP-a

Priboj -- Početkom sledeće godine Fabrika automobila Priboj (FAP) isporučiće Vojsci Srbije 30 novih vozila, a vrednost ugovorenog posla je 2,5 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor FAP korporacije Mirko Stojović kaže da je taj posao vrlo značajan za FAP, jer je u vremenu krize smanjen broj komercijalnih poslova, pa je realizacija ovakavog ugovora način da se uposle kapaciteti fabrike.

Isporuka 30 ugovorenih vozila, istovremeno je i potvrda da je FAP u mogućnosti da, u dogovorenom roku, isporuči Vojsci vozila koja zadovoljavaju njene visoke standarde, rekao je Stojović.

Stojović je, takođe, najavio da je FAP u dogovoru sa Vojskom ušao u još jedan razvojni projekat, koji ukazuje da će saradnja sa Ministarstvom odbrane i Vojske Srbije biti nastavljena, a radi se o proizvodnji višeosovinskih kamiona za potrebe sistema odbrane. Reč je o sedam vozila sa dve, tri i četiri osovine, koja su za sada ispitana u fabrici u Priboju, očekuju se završna ispitivanja u Vojsci, potom će, ukoliko sve bude u redu, početi nuta proizvodnja, a nakon nje i serijska.

FAP je, poštujući rokove, u maju prvo napravio nultu seriju koja je prošla sva neophodna ispitivanja, a potvrđeno je i da će se ova vozila praviti u serijskoj proizovdnji.

Ugovorenih 30 vozila za Vojsku zameniće stare Tamove kamione koje Vojska Srbije koristi.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar ekonomije Nebojša Ćirić posetili su u martu ove godine Fabriku automobila FAP u Priboju, gde je obavljena primopredaja 32 kamiona koje je ova fabrika uz pomoć države proizvela za potrebe Vojske Srbije.

Šutanovac je tada istakao da je vrednost poručenih vozila oko četiri miliona evra i da će uslediti nova porudžbina vredna oko tri miliona evra.

Ministar odbrane je tada kazao i da su poručena još 28 kamiona, kao i da postoji potreba da se taj broj poveća ukoliko se obezbede sredstva.

On je rekao da su kamioni FAP-a zadovoljili visoke kriterijume Vojske Srbije i izrazio uverenje da će takav vojni kamion biti interesantan i inostranom tržištu.

strana 1 od 395 idi na stranu