NBS: Nema smetnji za Pejpal

Beograd -- NBS uputila pismo nadležnim ministarstvima gde piše da nema smetnji da rezidenti preko banke slobodno obavljaju plaćanje korišćenja usluga Pejpal-a u Srbiji.

Izvor: Beta
Podeli

"Narodna banka smatra da će uvođenje ovog elektronskog servisa plaćanja povećati efikasnost platnih transakcija sa inostranstvom i smanjiti troškove njihovog izvršenja za naše građane i domaća preduzeća".

Naglašava se da prema važećim propisima kojima se uređuje platni promet u zemlji i sa inostranstvom, nije potrebno da se kompanija "PayPal Pte.Ltd Singapore" registruje kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da ustanovi lokalno predstavništvo za pružanje ovakvog vida usluge.

U pismu su sadržani zaključci sa sastanka predstavnika NBS i Ministarstva finansija da će opšti uslovi o pružanju usluga "Pejpal" servisa radi korišćenja u Srbiji biti dopunjeni, kako je to učinjeno i u pojedinim grupama zemalja.

To praktično znači da će rezidenti usluge ovog servisa koristiti pri kupovini, odnosno prodaji robe i usluga nerezidentima, dok će se sredstva ostvarena tom prodajom prenositi sa "Pejpal" računa na račune rezidenata u Srbiji, navedeno je u pismu NBS.

strana 1 od 395 idi na stranu