Prekinuti iseljavanje kod Kolubare

Zaštitnik građana Saša Janković preporučio je opštini Lazarevac da odmah obustavi sve radnje na izmeštanju stanovništva sa trase širenja rudnika Kolubara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2011.

18:35

Default images

Janković je naveo da je Upravni sud poništio rešenje Vlade Srbije kojim je utvrđen opšti interes za eksproprijaciju privatne imovine zbog širenja rudnika.

"Nedopustiv je stepen neodgovornosti i neprofesionalnosti ako najviši organi vlasti donose odluke koje proizvode ogromne posledice po živote i imovinu građana, a te odluke imaju takve manjkavosti da ih sudovi naknadno poništavaju kao nezakonite", naveo je Janković.

Prema njegovim rečima, sve posledice takvih propusta nemoguće je otkloniti, oni urušavaju poverenje građana u institucije i stvaraju osećaj nepravde i neprijateljstva koji danas karakteriše odnos građana i administracije.

Republički ombudsman već je utvrđivao propuste u načinu sprovođenja eksproprijacije, koji su po njegovim preporukama otklanjani, međutim sada je sud poništio rešenje koje je bilo pravni osnov za eksproprijaciju uopšte, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: