Radnici Jugoprevoza idu u Strazbur

Bivši radnici preduzeća Jugoprevoz iz Jagodine su odlučili da pravdu zbog neisplaćenih plata i neuplaćenih doprinosa potraže na Međunarodnom sudu u Strazburu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.09.2011.

10:25

Default images

"Dogovorili smo da do 5. oktobra osnujemo sindikalnu organizaciju, nađemo i angažujemo advokata koji će nas zastupati na sudu u Strazburu", rekao je predsednik Odbora poverilaca Jugoprevoza Miloš Jovanović.

Jugoprevozu, među najvećim firmama te delatnosti u Jugoslaviji tokom 1980-tih, je u stečaju od 2009, račun je blokiran od 2004, a obaveze prema 419 radnika su oko 360.000.000 dinara.

Jovanović je istakao da stečaj "košta" mesečno 15.000 evra i da se imovina rasprodaje samo da bi se podmirili troškovi stečaja i za to okrivio Agenciju za privatizaciju.

On tvrdi da su prodati Autobuska stanica i objekat Turističke agencije Karavan "a da radnici od toga nisu videli vajde", preduzeće je "očerupano", odneto je i prodato sve što je bilo na raspolaganju.

"Pre mesec dana saznali smo da je Irak pre tri godine Jugoprevozu uplatio 6.342.681 dolara za angažovanje u toj zemlji 1980-tih, a mi ih nismo osetili i posle svega nemamo poverenja u pravni sistem Srbije", kazao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: