Radnici Jugoprevoza idu u Strazbur

Jagodina -- Bivši radnici preduzeća Jugoprevoz iz Jagodine su odlučili da pravdu zbog neisplaćenih plata i neuplaćenih doprinosa potraže na Međunarodnom sudu u Strazburu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Dogovorili smo da do 5. oktobra osnujemo sindikalnu organizaciju, nađemo i angažujemo advokata koji će nas zastupati na sudu u Strazburu", rekao je predsednik Odbora poverilaca Jugoprevoza Miloš Jovanović.

Jugoprevozu, među najvećim firmama te delatnosti u Jugoslaviji tokom 1980-tih, je u stečaju od 2009, račun je blokiran od 2004, a obaveze prema 419 radnika su oko 360.000.000 dinara.

Jovanović je istakao da stečaj "košta" mesečno 15.000 evra i da se imovina rasprodaje samo da bi se podmirili troškovi stečaja i za to okrivio Agenciju za privatizaciju.

On tvrdi da su prodati Autobuska stanica i objekat Turističke agencije Karavan "a da radnici od toga nisu videli vajde", preduzeće je "očerupano", odneto je i prodato sve što je bilo na raspolaganju.

"Pre mesec dana saznali smo da je Irak pre tri godine Jugoprevozu uplatio 6.342.681 dolara za angažovanje u toj zemlji 1980-tih, a mi ih nismo osetili i posle svega nemamo poverenja u pravni sistem Srbije", kazao je Jovanović.

Vesti

strana 1 od 9225 idi na stranu