Tadić: Gradimo brže nego iko ranije

Užice -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je veoma bitno da se u Srbiji dovrše veliki infrastrukturni objekti bez obzira što se u tome kasni.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ponekad to ide sporo, ali i ta sporost je mnogo brža od dinamike razvoja svih prethodnih decenija", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je napomenuo da se mora investirati u infrastrukturu, jer će ti objekti ostati budućim generacijama.

"To je osnovna ideja i zato sam danas u Užicu, sutra u nekom drugom gradu i tako će biti do kraja mandata", rekao je Tadić navodeći da kašnjenje u završetku tih projekata nije ništa u odnosu na kašnjenje od 30-40 godina.

Sa zadovoljstvom na izbore

Tadić, koji je i predsednik Demokratske stranke, kaže da će sa zadovoljstvom izaći na naredne izbore jer su i on i DS, kako je naveo, učinili dosta tokom mandata. "Nemamo ona (dela) koja smo planirali i želeli, a želeli smo mnogo, ali naša konkurencija praktično nema nikakva dela, nema ništa što je ostalo iza njih", kazao je Tadić.

On je u Užicu sa ministrom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliverom Dulićem i čelnicima grada obišao novi gradski stadion.

Tadić je ukazao i na važnost završetka sportskih infrastrukturnih objekata budući da se time omogućava zaštita zdravlja građana, pre svega mladih, ali i afirmacija gradova i njihovih privreda kroz domaća i medjunarodna takmičenja.

Podizanje novih sportskih objekata je, prema njegovim rečima, doprinos i bezbednosti građana, budući da se mnogo nesreća dešava na njima, ali i upošljavanju građevinskog sektora. Tadić je podsetio da je taj sektor najviše trpeo tokom ekonomske krize.

Predsednik Srbije je posetio i užičku fabriku "Prvi partizan", gde je ukazao na velike rezultate u srpskoj namenskoj industriji navodeći da se sve što se proizvede i proda.

On je dodao da se Srbija suočava "sa nekom vrstom tesnaca u investicijama u namenskoj proizvodnji".

U tom smislu, prema predsednikovim rečima, Srbija bi mogla da razmišlja o proširenju proizvodnje u toj oblasti, novim investicijama i tehnologijama koje bi pre svega maksimalno štitile građane i radnike.

strana 1 od 391 idi na stranu