Mrkonjić: Šta će nam most kod Ade?

Feketić -- Ministar za infrastrukturu i enegetiku Srbije Milutin Mrkonjić ocenio je da je novi beogradski most kod Ade Ciganlije lep, ali nepraktičan i nepotreban.

Izvor: Beta
Podeli

Mrkonjić je prilikom obilaska radova na autoputu na Koridoru 10 kazao da je umesto gradnje mosta kod Ade Ciganlije važnije bilo da se napravi most za metro, koji bi koštao 50 miliona evra.

On je dodao i da je gradnja metroa u Beogradu važna zbog rastrećenja Gazele, "najopterećenijeg most preko kojeg dnevno pređe 160.000 vozila".

Prema rečima Mrkonjića, problem velike opterećenosti Gazele predstavljaju lokalni putnici, a ne tranzitni saobraćaj.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je to što je urađeno na severnom kraku Koridora 10 "velika stvar", ali je dodao da nije na njemu da kao ministar unutrašnjih poslova ocenjuje izgradnju puteva već je u obilazak radova došao kao predsednik jedne partije.

Dačić je, izrazivši zadovoljstvo onim što je urađeno, rekao da on nije došao da procenjuje da li je nešto dobro ili nije dobro urađeno, već da je došao na licu mesta uveri šta se dešava i dokle se stiglo sa radovima.

Prema njegovim rečima, obilazak dela radova na Koridoru 10 sa resesornim ministrom i partijskim kolegom ne znači ni to da su socijalisti započeli predizbornu kampanju.

strana 1 od 391 idi na stranu