Telekom Srbije ušao u Hrvatsku

Dokapitalizacijom TV kanala Arena Sport kompanija Telekom Srbija je proširila svoje prisustvo u regionu, tako da sada posluje i u Hrvatskoj.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 27.08.2011.

00:01

Default images

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko je podsetio da je Telekom već prisutan u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Podsetimo, Telekom Srbija je postao većinski vlasnik kompanije HD WIN i njena sva četiri TV kanala Arena Sport, pošto je dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona evra stekao 51 odsto vlasništva nad tom kompanijom.

Radujko je rekao da je Telekom prepoznao Arenu Sport kao najatraktivniji TV kanal u regionu, zbog čega je i ušao u aranžman kojim će biti prisutan na kablovskoj televiziji Open TV IPTV, tablet računarima i mobilnim telefonima, preko interneta i 3G mobilne mreže.

Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje Telekoma Srbija posle kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

On je precizirao da je odluka o kupovini Arena sport kanala doneta i u cilju širenja Telekoma i na hrvatsko tržište.

Telekom Srbija predstavio mobilnu i internet televiziju

Kompanija Telekom Srbija predstavila je način funkcionisanja buduće mobilne i internet televizije koju će ponuditi svojim korisnicima od 1. septembra.
Prema rečima predstavnika Telekoma Srbije Vladimira Lučića, korisnicima koji budu želeli da gledaju televizijske kanale na kompjuteru biće neophodan ADSL priključak, uz koji će moći da izaberu jedan od tri ponuđena paketa i da pristupe internet televiziji na sajtu Telekoma.

Korisnici Telekoma će, takođe, sve televizijske kanale moći da prate i preko mobilnog telefona, za šta će im biti potrebna 3G usluga.

"Svi televizijski kanali moći će ubuduće da se prate i preko interneta i mobilnog telefona", rekao je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: