Dulić: U građevinu 500 miliona evra

Ministar za životnu sredinu, prostorno planiranje i rudarstvo Oliver Dulić kaže da će Vlada Srbije tokom godine u građevinu investirati oko pola milijarde evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.07.2011.

17:26

Default images

On je dodao i da je izdvojeno 18 milijardi dinara za završetak javnih objekata.

"U okviru pomoći gradjevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize, Vlada Srbije je sa lokalnim samoupravama deifinisala 247 gradjevinskih projekata, do danas je otvoreno 151 gradilište u Srbiji, a 96 se nalaze u postupcima javnih nabavki“, kazao je Dulić.

“Zahvaljujući merama Vlade mi smo bukvalno spasli građevinski sektor koji je bio pred potpunim propadanjem", dodao je on i naglasio da je u ovoj godini u Srbiji ugovoreno 60 odsto više građevinskih radova u odnosu na prošlu godinu.

"U građevinskom sektoru sačuvali smo 80.000 radnih mesta i kako se ekonomska situacija bude poboljšavala očekujemo privatne investicije", rekao je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: