Đilas: Kreće i most Zemun-Borča

Beograd -- Radovi na mostu Zemun-Borča preko Dunava su počeli, objavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: Beta
Podeli

On je kazao da su stigli prvi radnici i kontejneri iz Kine, da je dobijena dozvola za formiranje gradilišta i napravljen je pristupni put.

"Gradske vlasti nisu zadovoljne s dinamikom radova, ali verujemo da će se to popraviti. Očekujem da će kada zaista počne da se radi, gradnja ići dinamikom kojom kineske građevinske firme rade svuda posvetu i u Kini", kazao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je izrazio uverenje da će most i 27 kilometara pristupnih saobraćajnica biti zarvšeni u roku, a to je proleće 2014. godine.

Đilas je kazao i da u naselju Prigrevica u barakama živi oko 70 porodica u blizini mesta gradnje mosta Zemun-Borča i da je tek potrebno naći pravni osnov kako da dobiju stanove nakon raseljavanja.

Prema njegovi rečima, jedan deo obaveza oko izmeštanja tih porodica preuzeće Grad Beograd i obezbediće im stanove, a za ostale će problem biti rešen u saradnji s kompanijom Napred, čije su to barake.

"Ti ljudi već desetinama godina žive u katastrofalnim uslovima, a mi smo pokazali dobru volju da ne gledamo svaki pravni paragraf jer bi verevatno trebalo da napuste privremene objekte bez naknade", kazao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je naglasio da ne postoji mogućnost da se zbog toga radovi na toliko velikom projektu uspore i dodao da je većina tih porodica zadovoljna jer će dobiti bolje uslove života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 394 idi na stranu