Uskoro izveštaj o privatizacijama

Beograd -- Koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen očekuje da će tužilaštvo u narednih nekoliko dana uraditi izveštaj o spornim privatizacijama.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

On je dodao da pretpostavlja da će to odeljenje biti nadležno da izvesti u celini Evropsku komisiju i Brisel o svim spornim privatizacijama. Homen je potvrdio da Evropska unija i srpsko tužilaštvo "komuniciraju" o privatizacijama za koje se sumnja da je postojala korupcija.

"S obzirom da se u određenom broju tih slučajeva sumnja na postojanje korupcije i da se vode krivični postupci, verujem da će neki od njih imati oznaku službene tajne", rekao je Homen.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je nedavno da je iz Brisela stigao zahtev da se preispita oko 20 spornih privatizcija u Srbiji. Mediji su objavili da je na tom spisku Luka Beograd, C market, Novosti, Jugoremedija, Mobtel, Sartid.

Homen je istakao da ne želi da se meša u sam način organizacije Tužilaštva, jer ono već pune dve godine ima posebno odeljenje koje se bavi pitanjima visoke korupcije.

Prema njegovim rečima, vlada, a samim tim i Ministarstvo pravde, ne bave se konkretnim predmetima, ali svakako razmatraju značajna pitanja koja treba da umanje problem korupcije u Srbiji, poput obezbeđivanja smeštajnog kapaciteta Agencije za borbu protiv korupcije, izmena i dopuna zakona, pitanja imuniteta poslanika..

Homen je podsetio da je pre mesec dana država prihvatila da izvestava o znacajnim pitanjima Evropsku komisiju kada je u pitanju borba protiv korupcije.

strana 1 od 408 idi na stranu