Amerikanci zainteresovani za Trajal

Kruševac -- Državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić rekao je da je američka kompanija Kuper gume zainteresovana za kupovinu Trajalovu fabriku guma.

Izvor: Beta
Podeli

Prilikom obilaska radova na gradnji carinskog kompleksa u Kruševcu, Đidić je ocenio da bi kupovina fabrike autoguma od strane američkog partnera bila "velika dobit za Kruševac".

"Kuper planira da u fabriku uloži 50 miliona evra u naredne dve godine i proizvodnju guma poveća sa milion na 3,4 miliona, a u sledećem dvogodišnjem periodu i na sedam miliona komada", precizirao je Đidić.

Bitno je, kako je rekao Đidić, i da će se cela proizvodnja raditi za izvoz i da će to značajno doprineti i punjenju lokalnog budžeta kroz porez na zarade, a 700 radnika dobiće siguran posao i redovna primanja.

"Sada, na žalost, mnoge fabrike u Kruševcu ne plaćaju poreze i doprinose i zato ima problema i sa gradskim budžetom i sa gradnjom infrastrukture. Ukoliko dodje do prodaje fabrike autoguma, i Republika i Grad Kruševac će imati velike koristi", zaključio je Đidić.

On je izrazio i uverenje da bi dolazak kompanije Kuper označio "početak talasa investiranja u Kruševac".

Đidić je kazao da to ne znači da će biti raskinut ugovor sa sadašnjim vlasnikom Trajala, bugarskom kompanijom Brikel EAD.

"Vlasnik Trajala jeste bugarska kompanija, sa njima Amerikanci pregovaraju, postoji više opcija i ja ne želim da prejudiciram rešenje, ali mislim da će na relaciji Vlada Srbije, Trajal korporacija i Kuper biti postignut dogovor", rekao je Đidić.

Vesti

strana 1 od 9227 idi na stranu