Deponije nema, a plaćena još 2007.

Beograd -- Fond za zaštitu životne sredine Srbije isplatio je preduzeću Alpina krajem 2007. godine novac za izgradnju deponije, koja nikada nije sagrađena.

Izvor: Tanjug
Podeli

Koalicija za nadzor javnih finansija saopštila je da je Fond isplatio 81 miliona dinara za izgradnju regionalne sanitarne deponije na lokaciji "Utrine" u opštini Prokuplje, iako ti radovi nikad nisu počeli.

U Fondu za zaštitu životne sredine tvrde da će ranije isplaćeni novac biti vraćen, jer posao nije realizovan.

U Fondu su saopštili da je procedura za raskid ugovora potpisanog 2007. godine, već pokrenuta i privodi se kraju, pa će navedeni novac vrlo brzo biti vraćen.

"Budući da po isteku predviđenog roka od tri godine, zbog velikog pritiska građana Prokuplja, nije došlo do realizacije, 19. marta 2011. je pokrenuta procedura za raskid ugovora, u skladu sa redovnom praksom Fonda", ističu u toj instituciji.

Ugovor između Opštine Prokuplje i građevinskog preduzeća Alpina zaključen je, prema navodima Koalicije za nadzor javnih finansija, 3. decembra 2007. godine.

Predmet ugovora bilo je izvođenje prve faze radova na izgradnji regionalne sanitarne deponije čvrstog komunalnog otpada na lokaciji “Utrine” u opštini Prokuplje.

Vesti

strana 1 od 408 idi na stranu