Ćulibrk: Ne dati Telekom ispod cene

Generalni direktor Mtela Predrag Ćulibrk kaže da je dobra odluka Vlade Srbije da ne proda Telekom Srbije ispod 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.05.2011.

16:08

Default images

On je rekao da kroz nekoliko godina na Telekom Srbija treba gledati kao na kompaniju koja je deo jedne šire multinacionalne kompanije, što nikom ne bi trebalo da smeta.

Govoreći o protekloj neuspeloj privatizaciji Telekoma Srbija, Ćulibrk je istakao lični stav da je Vlada Srbije bila u pravu kada je odbila da proda 51 odsto kapitala ispod 1,4 milijarde dolara.

"Lično smatram da u jednom kraćem periodu može da se dostigne taj iznos, kada se još malo stabilizuju prilike i generalna ekonomija, jer vidimo da neki pokazatelji govore da evropske ekonomije, ipak, idu napred", rekao je Ćuliibrk.

On kaže i „da je bilo puno protivnika privatizacije Telekoma Srbije i mislim da argumentacija nekad i nije bila kvalitetna i čvrsta, nego je možda u nekim stvarima bila čak i vrlo demagoška".

Komentarišući medijske špekulacije da bi on mogao da se uskoro nađe na čelu Telekoma Srbije, Ćuliibrk je rekao da nema takva saznanja, ali da je on na raspolaganju i da će prihvatiti da bude tamo gde kompanija misli da može najviše doprineti razvoju i uspehu Telekoma Srbije, napominjući da je on 17 godina u kompaniji i profesionalni život je podredio u tom javnom preduzeću.

Inače, Mtel je lider BiH u segmentu telekomunikacija, posebno mobilne telefonije, koja je prošle godine ostvarila prihod u iznosu od 250 miliona evra i bruto dobit nešto iznad 60 miliona evra, naveo je Ćulibrk, napominjući da se radi o profitabilnoj kompaniji, koja se u BiH postavila ne kao operater Republike Srpske, nego kao operater cele BiH.

Od prošle godine Mtel je jedan od vlasnika i Mtel-a Podgorica s 49 odsto, što je dosta dobro prihvaćeno i u BiH i u Republici Srpskoj, jer je to jedna od ozbiljnijih investicija nekog privrednog subjekta u BiH, van granica te zemlje, podsetio je prvi čovek Mtel-a.

"S druge strane ovo je veoma važno i za Telekom Srbija grupu, jer smo napravili dobru sinergiju da Telekom Srbija, koji je vlasnik Mtel-a Podgorica sa 51 odsto i Mtel s 49 odsto, tako da imamo jednu dobru sliku u regionu, a Crna Cora nam je bitna za ukupne rezultate koje ostvaruje Telekom Srbija grupa u regionu, ovde na Balkanu", zaključio je Ćulibrk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: