Milosavljevićev sajt košta 38.000€?

Beograd -- Bivše Ministarstvo trgovine Slobodana Milosavljevića platilo je 2010. čak 38.063 evra za izradu veb portala Nacionalni brend Srbije, koji do danas nije proradio

Izvor: B92, Press
Podeli

U Koaliciji za nadzor javnih finansija tako tvrde da cena nije „samo" 28.818 evra, kako se prvobitno mislilo.

Koalicija je saopštila da je ministarstvo koje je vodio Milosavljević 19. novembra 2010. platilo 9.245 evra preduzeću „Unibrend komjunikejšens" iz Beograda za izradu vizuelnog identiteta ovog portala.

Ta organizacija je, podsetimo, početkom sedmice već otkrila da je Milosavljević isplatio gotovo 29.000 evra beogradskoj firmi „Soko grupa" za pokretanje tog sajta.

Soko grupa: Pravimo i sajtove
Soko grup“, kojoj je Ministarstvo trgovine dalo da napravi portal „Nacionalni brend Srbije“, je saopštila da ima i ogranak „Nacionalno tržište robe i usluga“, koji se bavi privrednim internetom i izradom sajtova, te da je na osnovu toga bila kompetentna za posao koji joj je poveren. Vrednost ugovora je bila oko 25.000 evra, a ostatak je bio porez na dodatu vrednost (PDV)“, navodi se u saopštenju i ističe da taj ugovor traje tri godine i da su zahtevi „mnogo širi od samog sajta“.

Koalicija je tada optužila ministarstvo da je počinilo tešku zloupotrebu budžetskih sredstava - sajt ni posle više od godinu dana nije profunkcionisao. Milosavljević je odgovorio da je sve u skladu sa zakonom, što je potvrdilo i aktuelno Ministarstvo poljoprivrede i trgovine.

Aludirajući na te komentare, a posle novog otkrića, Koalicija je juče pozvala Milosavljevića „da izađe pred građane Srbije i s ponosom pokaže pomenuti vizuelni identitet plaćen novcem građana Srbije".

"Sigurni da je i ovog puta, nakon poštenog i na zakonu zasnovanog nadmetanja, pobednička firma 'Unibrend komjunikejšens' u skladu sa ugovorom i na vreme, odnosno do 26. marta 2011, obavila posao koji je plaćen 19. novembra 2010, s najvećim nestrpljenjem očekujemo javnu promociju vizuelnog identiteta Nacionalnog brenda Srbije"
, saopštila je ta organizacija.

Dragan Dobrašinović iz Koalicije kaže da je skandalozno što je Milosavljevićevo ministarstvo platilo čak 38.063 evra za „nepostojeći" sajt. "Za tu izradu vizuelnog identiteta nepostojećeg sajta plaćeno je 9.245 evra. Poređenja radi, mi smo za naš sajt to platili 200 evra!", navodi Dobrašinović.

S druge strane, Milosavljević tvrdi da nije tačno da je za sajt dato 38.063 evra. "Ne, to sigurno nije istina. Tih 9.245 evra ulazi u strukturu ukupne vrednosti izrade sajta od 28.818 evra. Proverite u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine. Sve ovo ne mogu da shvatim drugačije osim kao neku kampanju protiv mene", prokomentarisao je Milosavljević.

U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine, međutim, nisu juče uspeli da provere ovaj slučaj jer su „bili angažovani oko Sajma poljoprivrede", ali su poručili da će to učiniti narednih dana.

Istovemeno, kompanija „Unibrend komjunikejšens" je za B92 demantovala ove navode i saopštila da je Koaliciji za nadzor javnih finansija poslala dopis kao odgovor na njihovo saopštenje. U toj kompaniji navode i da "pogrešno predstavljene informacije mogu grubo da ugroze našu poslovnu reputaciju i predstave nas u negativnom kontekstu".

Vesti

strana 1 od 401 idi na stranu