Soko grupa: Sajt vredi koliko košta

Soko grupa je saopštila da poseduje ogranak "Nacionalno tržište robe i usluga", koji se bavi privrednim internetom i izradom veb sajtova.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2011.

17:20

Default images

Ta kompanija, koja je uradila sajt za Ministarstvo trgovine, ističe da je sajt "Nacionalnog tržišta", koje se bavi i istraživanjem tržišta na nivou svih lokalnih samouprava u Srbiji, jedno od najposećenijih mesta na internetu na kojem se mogu naći gotovo sve informacije koje se tiču poslovanja privrednika.

U medijskim napisima navedeno je da se Soko grupa bavi obezbeđenjem, ali u toj grupi ističu da se, pored toga, bave i poslovima iz poljoprivrede, investiranja u građevinarstvo i nautičkim turizmom. U medijima je prethodnih nekoliko dana objavljivano da je bivše Ministarstvo trgovine za sajt "Nacionalni brend Srbije", koji ne funkcioniše, platilo Soko grupi 29.000 evra. Soko grupa to negira.

"Vrednost Ugovora je bila 2.500.000 dinara (po trenutnom kursu oko 25.000 evra), a ostatak je bio porez na dodatu vrednost (PDV)”, navodi se u saopštenju i ističe da taj ugovor traje tri godine i da su zahtevi "mnogo širi od samog sajta".

Dodaje se da je Ministarstvo tražilo da internet portal ima "sedam inkorporiranih sajtova", nekoliko baza podataka i različite audio i video galerije, kao i mogućnost korišćenja elektronskog potpisa.

"Zahtevi su bili veoma visoki, odnosno da sajt omogućava veliku brzinu prikazivanja stranica i pretraživanja, da sadrži visok kvalitet audio-vizuelnih efekata, da ima veliki stepen zaštite i slično", navodi se u saopštenju.

Cena izrade takve IT infrastrukture sa održavanjem od tri godine, kako ističe Soko grupa, košta 900.000 dinara.

U Ugovoru je navedeno da je potrebno obezbediti stručno lice koje će godinu dana primati naloge od Ministarstva za izmene, dopune popunjavanje sadržaja i direktno izveštavati ministarstvo, što godišnje košta više od 400.000 dinara, dodaje se.

Jedan od zahteva tadašnjeg ministarstva trgovine bio je da se portal uradi na ćirilici, latinici i na engleskom jeziku, navodi se u saopštenju Soko grupe, i dodaje da samo prevođenje na engleski košta preko 200.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: