Telekom naš, a impulsi ipak skuplji

Beograd -- Cene lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji u Srbiji poskupeće za dva meseca, najavio je direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije Milan Janković.

Izvor: Beta
Podeli

"Cena lokalnog poziva na sadasnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća", rekao je on na prezentaciji studije "Tržište telekomunikacija u Srbiji u 2011. godini".

Janković je rekao da će Ratel do kraja maja doneti odluke o rebalansu cena u fiksnoj telefoniji kojim će biti rešen "urgentan problem" jako niskih cena lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji.

"Operateri će onda imati mesec dana da obaveste korisnike o novim cenama", rekao je direktor Ratela Milan Janković.

Cene impulsa u domaćem telefonskom saobraćaju poslednji put su povećane 1. januara 2009. godine za 33 odsto, iako je tada jedini fiksni operater Telekom Srbije dobio odobrenje da ih poveća za 100 odsto.

U Srbiji je u 2010. godini, prema podacima Ratela, ukupno bilo 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od usluga fiksne telefonije bio je 421 milion evra, uz povećanje broja korisnika za dva procentna poena, zbog pojave kompanije Orion kao drugog operatera.

Licencu za fiksnu telefoniju u Srbiji ima i kompanija Telenor.

Kako ističu u Ratelu, odlukama o rebalasu cena koje će biti donete do kraja meseca biće omogućeno i smanjenje cena interneta u Srbiji.

strana 1 od 401 idi na stranu