Dinkić: Potpisi za decentralizaciju

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je da je peticiju za decentralizaciju Srbije do sada potpisalo više od 250.000 građana.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 30.04.2011.

17:05

Default images

''Prikupljeno je više od 250.000 potpisa građana, od Subotice do Preševa, od Negotina do Loznice'', rekao je Dinkić u Subotici gde je održana kampanja prikupljanja potpisa za peticiju koja će omogućiti da u parlamentu bude izmenjen set zakona, "koji su prepreka decentralizaciji i ravnomernom razvoju Srbije".

Dinkić je ponovo pozvao građane da podrže peticiju za decentralizaciju podsetivši da je mogu potpisati do 30. maja, saopšteno je iz URS.

"Jako je važno da građani potpišu naš predlog s obzirom na to da on gradovima i opštinama omogućava mnogo pravedniju raspodelu novca", rekao je Dinkić.

On je naveo primer Subotice koja bi, po njemu, godišnje dobila 600 miliona dinara više u svoj budžet, ukoliko bi najveći deo novca od plata, koje Subotičani zarade, ostao u subotičkom budžetu.

Dinkić kaže i da se danas, "nažalost, najveći deo novca prebacuje u pokrajinski i republički budžet, što nije dobro, ni za Suboticu, niti za bilo koji drugi grad u Srbiji".

Lider URS-a je naveo i da se zalaže da Subotici bude vraćena imovina kao i da Subotičani i svi drugi građani Srbije biraju gradonačelnike i predsednike opština, a ne da ih postavlja partijska centrala.

"Siguran sam da građanima mnogo više odgovara ukoliko sami biraju gradonačelnike i predsednike opština, iako ima dobrih primera i gde je prve ljude gradova i opština postavila stranka“, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: