Palma: Otpremnine iz budžeta grada

Jagodina -- Skupština grada Jagodine obezbediće sredstva za otpremnine za 100 radnika Industrije kablova i Jagodinske pivare koji do penzije imaju sedam godina.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tako će na njihova mesta doći mladi radnici koji će 4. maja početi da rade u ovim firmama, izjavio je gradonačelnik Dragan Marković - Palma.

Industrija kablova i Jagodinska pivara primile su po 50 mladih radnika na 18 meseci i plate za njih prvih šest meseci obezbeđuje Skupština grada iz budžeta, a ostalih 12 poslodavac, objasnio je Marković na svečanosti otvaranja Doma kulture u selu Majuru.

On je istakao da će sredstva za otpremnine biti obezbeđena u roku od 16 meseci, dva meseca pre nego što istekne ugovor o zapošljavanju ovih 100 radnika, kako bi oni dobili stalno zaposlenje odlaskom njihovih starijih kolega.

Podsećajući da je polovinom marta u javnim preduzećima i ustanovama Jagodine, preko državnog programa "Prva šansa", zaposleno 80 radnika, među kojima 47 sa fakultetom, Marković je rekao da im grad iz budžeta isplaćuje mesečno po 8.000 dinara na plate koje dobijaju od države.

"Odbornici Skupštine grada su ocenili da plata od 10.000, 12.000 i 14.000 dinara koju ovi mladi dobijaju od države (zavisno od školske spreme) ne daju dovoljno motiva i doneli su odluku o izdvajanju po 8.000 mesečno", rekao je Marković.

On je dodao da očekuje da i većina ovih mladih radnika "koji se pokažu dobri i stručni" dobiju stalno zaposlenje.

Marković je najavio da će do 15. maja 150 radnika dobiti posao u Akva parku i Zoološkom vrtu.

"Planirali smo da, po raznim osnovama, do kraja godine zaposlimo 1.000 mladih", rekao je Marković i istakao da su zapošljavanje, borba protiv bele kuge, jačanje standarda građana i unapređenje poljoprivrede, prioriteti lokalne samouporave Jagodine.

strana 1 od 400 idi na stranu