Vučić: Telekom bolji u našim rukama

Beograd -- Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da SNS zahteva od vladajuće koalicije da odustane od prodaje Telekoma, ocenivši da je reč o "pljački građana".

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da SNS zahteva od vladajuće koalicije da odustane od prodaje Telekoma, ocenivši da je reč o "pljački građana".

Da li to, pitao je, znači da će ceo Telekom Srbija biti isplaćen u dve tranše godišnjeg profita, i dodao da se radi o pljački i zločinu prema građanima Srbije kojima se "otima jedino što vredi".

"Prodaja te kompanije je zločin prema građanima. Telekom treba da ostane u našim rukama dok ne bude imao neuporedivo veću vrednost", rekao je Vučić i dodao da je namera vlasti da se prodajom te kompanije "dogodi čudo" i spasu "svoje fotelje".

“Nas ne finansiraju tajkuni“

Vučić je rekao i da ta stranka nikada nijedan dinar nije dobila od tajkuna i da se finansira od članarina i dobrovoljnih priloga. On je dodao da je SNS uspešna u svemu, a da je posebno uspešna "u činjenici da ne zavisi ni od jednog tajkuna".

Vučić nije želeo da komentariše Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti, koji je usvojila Vlada Srbije i po hitnom postupku poslala u skupštinsku proceduru, jer još nije video predložena rešenja. On je dodao da nisu velike šanse da naprednjaci podrže taj zakonski predlog, ali da će više moći da kaže nakon praznika, pošto se bude upoznao sa njim.

"Više od godinu i nešto dana nikoga od tih niko od nas nije video, sem sada posete u bolnici, a nikada nam ni dinara nisu dali. Imamo toliko ljudi koji hoće da nam pomognu da možemo sve svoje potrebe da ostvarimo", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, SNS se finansira iz dobrovoljnih priloga i članarine, a sve stranačke mitinge i skupove u unutrašnjosti finansiraju okružni, gradski i opštinski odbori SNS, koji su u obavezi da obezbede finansiranje plakata, bine, ozvučenja i drugih troškova.

"Osim posete Milana Beka Tomislavu Nikoliću u bolnici, mi nijednog tajkuna nismo videli u poslednjih godinu i po dana. Ponosni smo na to što ne zavisimo od tajkuna, nego od volje svog naroda", naglasio je on.

strana 1 od 400 idi na stranu