Ćulibrk na čelu Telekoma u maju

Produženi rok za dostavljanje konačne ponude za kupovinu Telekoma odložio je na neko vreme i planiranu smenu na čelu srpskog nacionalnog operatera.

Srbija

Izvor: Novosti

Subota, 16.04.2011.

12:41

Default images

Kako Novosti saznaju, postignut je dogovor da se „tehnika“ oko razrešenja Branka Radujka sa mesta generalnog direktora Telekoma Srbija i njegovo postavljenje na mesto predsednika Upravnog odbora ove firme, okonča već ove nedelje. Ali, procenjeno je da se sa tim, ipak, malo sačeka.

„Ostaje ideja da se Predrag Ćulibrk, a koji se danas nalazi na čelu telekomunikacione firme M:tel koja je u vlasništvu Telekoma, sredinom maja promoviše u generalnog direktora“, potvrđuju u Vladi Srbije. Ćulibrk je, inače, kadar kojeg je za mesto generalnog direktora srpskog nacionalnog teleoperatera predložio Branko Radujko, a kako je, i po mišljenju predstavnika Vlade Srbije, u pitanju dobar kadar, on će ostati i jedini kandidat za mesto prvog čoveka Telekoma.

Inače, završni poslovni izveštaj kompanije M:tel u Republici Srpskoj za 2010. godinu, a kojom rukovodi Ćulibrk, pokazuje da korisnička baza iznosi 1.344.006 korisnika mobilne telefonije, što je za oko 9,14 odsto više od broja korisnika na kraju 2009. godine.

Nastavljen je i prodor ove kompanije na tržište Federacije BiH, a tržišno učešće u BiH, prema procenama kompanije M:tel, u uslugama mobilne telefonije iznosi oko 40 odsto, što je izuzetno visok procenat imajući u vidu da u BiH usluge mobilne telefonije pružaju još dva domaća operatera - BH telekom i Eronet.

Rast broja korisnika prati i rast prihoda pa je prema finansijskom izveštaju za 2010. godinu M:tel u Republici Srpskoj ostvario ukupan prihod od 488 miliona KM, prilikom čega je ostvarena bruto dobit od 120,28 miliona KM, što je za 5,3 odsto više nego 2009. godine.

Vlada Srbije je 12. aprila odlučila da Telekomu Austrija produži rok za poboljšanje ponude za kupovinu 51 odsto Telekoma Srbije do 3. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: